X < >
...
Hakkari Tanıtımı

Nüfus:57.000 (Merkezi Nüfus)

Türkiye’nin güneydoğu köşesinde derin ve uzun Zap Vadisi’nin güney yamacına kurulu, dört bir yanı dağlarla çevrili Hakkâri Anadolu, Mezopotamya ve İran üçgeninde yer alan coğrafi konumuyla birçok topluluğun ilgisini çekmiş ve birçok millete vatan olmuştur.

Nasıl Gidilir?

Karayolu: Van-Hakkâri arası 3 - 3.30 saatlik bir otobüs yolculuğu ile aşılabilmektedir. Şırnak- Hakkâri Bu güzergâh üzerinden karayolu ile büyük kentlerimize otobüs seferleri vardır.

Havayolu: Hakkâri’nin havayolu ile ulaşımı Van ilinden sağlanmaktadır. Aynı zamanda Van-Hakkâri arasındaki mesafe düzgün asfalt yol ile sağlanmakta 3 - 3.30 saatlik bir otobüs yolculuğu ile Hakkâri’ye ulaşılmaktadır. Ayrıca Yüksekova Hava Alanının inşaatı devam etmekte olup 2013 te faaliyete geçecektir.

Konaklama
          Üniversitemizin misafirhanesi ve lokali mevcut olup personellerin konaklama ve kahvaltı gibi ihtiyaçları karşılanabilmektedir.

Şehirdeki Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçları üzerine 2 pansiyon ve kredi ve yurtlar kurumu müdürlüğünün bir yurdu mevcuttur. Pansiyonlardan biri 90 kişilik ve karma olup diğeri 40 kişilik olup sadece bayanlar içindir.

Turizm Aktiviteleri
         Hakkâri İli; gökyüzüne uzanan yüksek ve haşmetli dağları, derin vadileri, buzullu göl ve dorukları, yüksek şelaleleri, rengârenk ot ve çiçeklerle bezenmiş Alpin çayırları, devamlı karlarla kaplı yüksek zirveleri, yazın koyun ve kuzu sürülerinin meleştiği soğuk sulu serin yaylaları ile dağcılık, su ve kara avcılığı, kış sporları, doğa yürüyüşü ve raftingin rahatlıkla yağılabileceği turizm açısından zengin doğal kaynaklara sahiptir. Hakkâri taşıdığı doğal değerler açısından özel bir konuma sahiptir. Bu nedenle Hakkâri’de ağırlıklı olarak doğaya yönelik turizm türleri önem kazanmaktadır.